Windows 10 lisansı ile kaç bilgisayar etkinleştirebiliriz OEM ve Perakende

Geleneksel olarak, çağdaş bir bilgisayar en az bir işlem öğesinden, tipik olarak bir mikroişlemci biçiminde bir merkezî işlem biriminden (CPU), bir tür bilgisayar belleğinden ve tipik olarak yarı iletken bellek yongalarından oluşur. İşlem öğesi, aritmetik ve mantıksal işlemleri gerçekleştirir ve bir sıralama ve denetleme birimi, saklanan bilgilere yanıt olarak işlemlerin sırasını değiştirebilir. Çevresel aygıtlar arasında giriş aygıtları (klavyeler, fareler, oyun çubuğu vb.), çıktı aygıtları (monitörler, yazıcılar vb.) ve her iki işlevi de yerine getiren giriş/çıkış aygıtları (ör. 2000’li yılların dokunmatik ekranı) bulunur. Çevresel aygıt, bilgilerin dış bir kaynaktan alınmasına izin verir ve işlemlerin sonucunun kaydedilmesini ve alınmasını sağlar. Bu lisans, size atıf yapıldığı sürece, eserin değiştirilmeden ticari ya da gayri-ticari dağıtım hakkını verir. Windows’u Sıfırla veya eski bilgisayarınızdaki sürücüyü tamamen silin. Windows 10 veya 11’i nasıl sıfırlayacağınızla ilgili eğiticimize bakın. Bunlardan herhangi birini yapmazsanız, bilgisayar Microsoft’a kayıtlı olarak görülecek ve aynı anahtarı yeni bilgisayarda etkinleştirmenizi engelleyebilir.

Bu lisans eseri kullanan kişilere kendi eserlerini de aynı lisanla lisansladıkları sürece, karıştırma, ince ayar yapma ve üzerinde çalışma hakkı verir. Bu lisans genelikle “copyleft”ten bağımsız ve açık erişim yazılım lisansları ile karşılaştırılır. Wikipedia bu lisansı kullanmaktadır ve Wikipedia gibi içeriklerden ya da benzerlerinden yararlanan eserler için önerilmektedir. Windows’u en son yüklediğiniz andan itibaren titizlikle saklamadıysanız, muhtemelen ürün anahtarınızı bulmanız gerekir. Ne tür bir Windows 10 veya 11 ürün anahtarına sahip olduğunuzu ve anahtar numarasını öğrenmek için indirip çalıştırmanızı öneririz. Sihirli Jellybean Anahtar Bulucu (yeni sekmede açılır). Her şey Windows lisansınızı nereden satın aldığınızla ilgili değildir; aynı zamanda lisans türü ve kullanılacağı cihazların sayısıyla da ilgilidir. OEM lisansları, tek bir bilgisayara kurulmak üzere oluşturulmuş ve satıcının bir şekilde edindiği bir lisans türüdür. Orijinal lisanslar, kural olarak, ister OEM ister Perakende olsun, yalnızca tek bir makinede kullanılabilir. Özellikle son yıllarda bilişim ve iletişim alanında hızlı gelişmeler yaşanmaktadır.

Lütfen güvenilir olmayan sitelerdeki lisans satıcılarının dolandırıcı olabileceğini unutmayın. Lisans anahtarı alışverişi yapmanın sizin sorumluluğunuzda olduğunu göz önünde bulundurun. Anlamadığınız veya sorun yaşadığınız bir husus var ise bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Bir Windows 10 lisansı almak istediğiniz de birden çok farklı Windows 10 Lisansı olduğunu fark edeceksiniz. Bu lisans türlerinin kullanıldığı amaca göre türleri vardır. Bu lisans türleri arasında en yaygın olanları OEM, Retail ve Volume‘dür. Şu anda Windows 11 lisansı satın alamıyoruz ancak cihazımızı Windows 10’un en son sürümüyle güncellersek ücretsiz olarak yükseltebiliriz. Cihazınız uyumlu değilse, yine de Windows 11 lisanslarının ayrı ayrı satılmasını beklemeniz gerekir. Her şeyden önce Windows 11’in minimum gereksinimlerini kontrol edin. Windows 10 ve 11 lisansının fiyatı, sürüme göre değişir. Windows’un farklı sürümlerinin fiyatlarının Windows XP’den bu yana zaman içinde düştüğü doğru olsa da, birçok kişi ve şirket hala daha ucuz yollarla Redmond işletim sisteminin farklı sürümlerine sahip olmayı tercih ediyor.

Aynı zamanda bilgisayar mühendisliği, bilişim teknolojileri, yazılım mühendisliği gibi ilgili başka 4 yıllık bölümlerde okuyan öğrenciler de pedagojik formasyon aldıktan sonra bilgisayar öğretmenliği yapabilirler. Hatırlanması gereken ilk şey, iki tür lisans arasındaki farktır. Bir yandan biz Oem lisans genellikle üreticilere satılanlardan daha ucuzdur. Bir PC aldığımızda varsayılan olarak gelen budur ve yalnızca bu PC için geçerlidir. Perakende lisans daha pahalıdır ve herhangi bir kullanıcının satın alabileceği biridir.

  • Programdan mezun olanlar bu endüstriye dahil olabilecekleri gibi, araştırma kariyerlerine Bilgisayar Mühendisliği programlarında doktora yaparak da devam edebilirler.
  • Bu, eğer bir OEM lisansımız varsa ve bir bilgisayarda etkinleştirildiyse, başka bir bilgisayarda etkinleştirilemez demektir.

GNU lisansı da MIT gibi aynı şekilde size yazılımın kodlarına erişim konusunda herhangi bir kısıtlama getirmez. Fakat MIT lisansına göre kullanım açısından bazı kısıtlamalar getirir. Bu kısıtlamaların en önemlisi eğer yazılımında GNU lisansına sahip bir ürün kullandıysanız ve ürünü dağıtmaya başlarsanız sizin yazılımınız da GNU lisansına sahip olmalıdır. Yani yazılımın kendi geliştirdiğiniz kısımlarının da kaynak kodlarını paylaşmak zorundasınız. Dolayısı ile kaynak kodlarını paylaştığınız bir yazılımı ticari olarak satmak zor olacaktır. Tarihteki ilk bilgisayarlar, sadece hesaplamalar için kullanılırdı. Abaküs gibi basit elle işletilen mekanik araçlar, eski zamanlardan beri insanların hesaplama yapmasına yardımcı olmuştur. Sanayi Devrimi’nin başlarında, dokuma tezgâhları için gerekli olan kılavuz desenler gibi uzun sıkıcı görevleri otomatikleştirmek için bazı mekanik aygıtlar geliştirildi. Bilgisayarların hızı, gücü ve çok yönlülüğü, transistör sayılarının hızla artmasıyla (Moore yasasının öngördüğü gibi) o zamandan beri çarpıcı bir şekilde artmaktadır ve 20. Yüzyılın başlarında Sayısal Devrim’e yol açmıştır. Aktarılabilir bir ürün anahtarınız varsa, onu bir bilgisayardan diğerine nasıl taşıyacağınızı göstereceğiz. Aktarım yöntemi, bir “dijital” (Microsoft hesabınıza bağlı) veya geleneksel bir lisansa (kimlik anahtarını kendiniz taşırsınız) sahip olmanıza bağlı olarak değişir.

Telif hakkı sahibinin hakları yasalarla da korunur. Telif hakkı yasaları, insanların izin almaksızın yazılım kopyalayamayacağını açıkça beyan eder. Hiç kimse telif hakkı sahibinin izni olmadan, emeğini kopyalayıp dağıtamaz ve kullanamaz. Eğer, izinsiz olarak bir bilgisayar programını kopyalar veya yasal olmayan bir kopyasını bir başkasına tedarik ederseniz, kanunları çiğnemiş sayılırsınız. Windows 10 veya 11 ürün anahtarınız için bir “dijital lisansınız” yoksa, yeni PC’deki etkinleştirme ekranına alfasayısal anahtarı gerçekten girmeniz gerekecektir. Eski bilgisayarı henüz silmediyseniz, ürün anahtarını resmi olarak kaldırmanızı ve etkin bir şekilde “devre dışı bırakmanızı” öneririz. Bu, Microsoft’un artık anahtarı kullanmadığınız izlenimini almasına yardımcı olabilir. Üzerinde Microsoft işletim sistemi bulunan yeni bir bilgisayar (belki de en iyi bilgisayarlardan biri) oluşturuyorsanız, muhtemelen bir Windows ürün anahtarına ihtiyacınız vardır. Anahtarınız devredilebilirse ve onu aktarmak istiyorsanız, artık bir “dijital lisansınız” mı yoksa normal bir lisansınız mı olduğunu bilmeniz gerekir. Normal bir lisansla, ürün anahtarını yenisine girmeden önce eski bilgisayarda devre dışı bırakarak bir bilgisayardan diğerine aktarabilirsiniz.

Categories: bht2

0 Comments

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.